Mitäpä jos lahjoittaisitkin osan joululahjarahoista hyväntekeväisyyteen?

Keskustaopiskelijat ehdottaa, että turhan krääsän hankkimisen sijaan tänä vuonna joululahjarahoja käytettäisiin hyväntekeväisyyteen. Esimerkiksi Ukrainan tukeminen Venäjän brutaalissa hyökkäyssodassa on erinomainen hyväntekeväisyyskohde. 

”Maailma on tulessa ja avuntarvitsijoita on paljon. Mikäli suinkin oma tilanne antaa myöten, kehotamme antamaan edes pienen summan sitä suuresti tarvitseville. Turhan krääsän hankkiminen ei usein ole mukavaa lahjan antajasta, saajasta tai maapallosta. Miksi siis tehdä niin?”, ihmettelee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Olivia Löytänen.

Ylikulutus on vakavasti otettava ongelma. On tosiasia, että yhteinen maapallomme ei kestä nykyisen kaltaista kulutuksen määrää. Sen takia suosittelemme hankkimaan joululahjaksi oikeasti tarpeellisia tai aineettomia lahjoja. Joulun kaltainen kulutusjuhla on tuhoisaa maapallolle.

”Emme kuitenkaan missään nimessä halua syyllistää ihmisiä joululahjojen hankkimisesta. On täysin oikeutettua ja hyväksyttävää ostaa lahjaksi tarpeellisia ja toivottuja asioita. Kehotamme kuitenkin miettimään, olisiko esimerkiksi hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen sittenkin parempi ratkaisu kuin turhan krääsän ostaminen”, toteaa liittohallitus yhteistuumin.

Keskustaopiskelijat toivottaa kaikille oikein hyvää ja ennen kaikkea rauhallista joulunodotusta. 

Olivia Löytänen

olivia.loytanen@kol.fi

Jaa tämä artikkeli